Зміст статті Show
Чи знали ви, що ковбаси виготовляють і їдять люди вже понад 5 000 років?
Уявіть, що ви вирушили у кулінарну подорож світом, куштуючи різноманітні страви, доступні скрізь, куди б ви не поїхали.
Кожна країна та культура має свою кухню, яка, в свою чергу, використовує велику кількість різноманітних продуктів.
Хоча, звичайно, існує багато відмінностей між їжею різних культур, один продукт, зокрема, можна знайти майже скрізь, у різноманітних формах, начинках, розмірах і навіть довжині!
Сьогодні ми поговоримо про ковбаси, у всіх їхніх формах, починаючи від найкращих і закінчуючи сардельками!
У всьому світі ковбаси мають безліч різних назв!
Неможливо перерахувати їх усі, тому давайте подивимося на деякі з найбільш унікальних!
Першою в списку у нас є ковбаса мергес, яка походить з півночі Африки.
Мергес – це дуже довга, тонка ковбаса, яка зазвичай виготовляється з яловичини, баранини або їх суміші, з додаванням різних спецій, включаючи паприку, сумах, харісу та кайєнський перець.
Далі йдуть буревії з Південної Африки, які можуть бути виготовлені з дичини або яловичини, змішаної з бараниною чи свининою.
М’ясна начинка подрібнюється набагато грубіше, ніж у звичайній ковбасі, і зазвичай змішується з коріандром і оцтом, а потім формується у вигляді довгої спіралі.
Камабоко з Японії технічно класифікується як ковбаса, хоча вона не виготовляється зі свинини, яловичини, баранини або будь-якої іншої тварини.
Натомість її виготовляють з рибного паштету, який витримують, потім подрібнюють, надають форму півмісяця і залишають сушитися.
Наступні види заслуговують на власний повний опис, але зараз ми просто перерахуємо їх: droë wors, hóng cháng, lap cheong, sundae, chorizo, longaniza, sai ua, naem, sucuk, banger, snag, chipolata, black pudding, lukanka, kulen, nakki, ryynimakkara, saucisson, frankfurter, kolbász, salsiccia, rookworst, falukorv, Butifarras Soledeñas, salami, і ще багато інших!
Ковбаси існують вже понад 5 000 років!
І це тільки з нашої записаної історії!
Перші ковбаси, які потрапили до письмових джерел, були з регіону Месопотамії, який сьогодні охоплює країни Кувейт, Ірак та частину Саудівської Аравії.
Згідно з даними, доступними нам сьогодні, першою культурою, яка створила улюблену страву в усьому світі, були шумери, а їхні записи сягають 3100 року до нашої ери!
Ковбаси були винайдені як спосіб збереження м’яса.
У наш час це легко. Ви можете піти в супермаркет, купити свіжу упаковку м’яса, принести її додому і покласти в холодильник.
Якщо вам не хочеться використовувати його відразу, ви можете покласти його в морозильну камеру і зберегти на наступний день, тиждень або навіть місяць, і все це без зайвих роздумів!
Але все не завжди було так просто.
Одним з первісних способів консервування м’яса було його засолювання, тобто в’ялення у великій ємності з сіллю.
Цей спосіб консервував м’ясо, дозволяючи йому зберігатися прпротягом усьогоstrong> сезону, якщо за ним правильно доглядати.
У якякийсь моментb> шумери, або, можливо, більш ранні культури, з’ясували, що якщо запхати все зайве м’ясо в кишки, а потім засолити його, воно може зберігатися ще довше, роблячи його ще смачнішим!
Найбільше у світі кільце камберлендської ковбаси важило майже 300 фунтів!
Для тих, хто любить метрику, це неймовірні 135 кг!
Рекорд був встановлений свинарем на ім’я Гарі МакКлюр з містечка Бротон-ін-Фернесс, невеликого містечка в графстві Камбрія, Великобританія.
Попередній рекорд, який належав Камберлендській ковбасі, був вже вражаючим – 5 футів (1,5 м) в діаметрі, але МакКлюр хотів по-справжньому побити цей рекорд.
Кільце ковбаси, яке виготовив МакКлюр, виявилося набагато, набагато більшим, діаметром майже 10 футів (3,3 м)!
Виготовити ковбасу такого розміру теж було нелегкою справою.
МакКлюр витратив понад шість годин на її виготовлення і ще 90 хвилин на приготування, і це не враховуючи часу на подрібнення всього м’яса!
Перша у світі "вегетаріанська" ковбаса насправді не була без м’яса!
Давайте перенесемося у 1918 рік, у часи Першої світової війни.
Продовольство користувалося великим попитом, а його запаси в усьому світі ставали все більш і більш обмеженими.
Канцлер Німеччини на ім’я Конрад Аденауер намагався вирішити проблему нестачі м’яса за допомогою ковбаси, якої ще ніхто не бачив – соєвої ковбаси!
Ця ковбаса не була схожа на жодну іншу, оскільки виготовлялася переважно з високобілкового соєвого борошна.
У цій ковбасі насправді ще було трохи м’яса, але його було достатньо лише для того, щоб надати смак "справжньої" ковбаси.
З тих пір продукти харчування пройшли довгий шлях, і вже деякий час можна придбати вегетаріанську ковбасу, яка насправді є вегетаріанською.
Ці ковбаси складаються з різних овочів і спецій, а потім зазвичай поміщаються в спеціальну рослинну оболонку.
У Великобританії існує понад 500 різних рецептів ковбас.
Якщо ви думаєте, що любите сосиски, зачекайте, поки не зустрінете середньостатистичного британця!
Ковбаси були основною частиною британського раціону протягом тисячоліть, відтоді як римляни вторглися на територію Британії і принесли їх з собою як стабільне джерело їжі.
З тих пір британці встигли поекспериментувати з майже нескінченною кількістю комбінацій, щоб знайти ідеальну ковбасу.
Хоча багато хто буде стверджувати, що їхня ковбаса дійсно найкраща, ви знайдете чоловіка в сусідньому селі, який буде стверджувати те ж саме!
В результаті вийшло понад 500 різних рецептів, які можуть підійти практично будь-кому!
Єдиний реальний спосіб спробувати їх усі – це влаштувати справжню ковбасну вечірку.
Сосиски відіграють ключову роль в австралійській політиці.
Середньостатистичний австралієць просто обожнює хороші сосиски, що передбачає встановлення кіоску, де ви можете купити свіжозасмажену сосиску на шматочку білого хліба з приправами на ваш вибір за низьку ціну в пару баксів.
Ви побачите, що сосиски шиплять по всій країні, а виручені кошти, як правило, йдуть на різні місцеві благодійні фонди, шкільні спортивні збори тощо.
Існує один конкретний вид ковбаси, який користується особливою пошаною серед усіх інших.
Вона називається "Демократична ковбаса", і саме вона стала австралійським словом року в 2016 році.
Оскільки середньостатистичний австралієць любить добру сосиску, якась світла іскра здогадалася, що збір коштів перед виборчими дільницями на виборах штатів і федеральних виборах матиме приголомшливий успіх, а що може бути кращим способом збору коштів, ніж шипіння сосиски?
Так народилася "Демократична сосиска".
Сосиски – це чудово. Думаю, ми всі можемо з цим погодитися.
Неважливо, їсте ви яловичину, свинину, баранину чи взагалі не їсте м’яса – для вас є ковбаса!
Вони існують вже більше 5 000 років, і я не бачу жодної причини для того, щоб вони коли-небудь вийшли з моди!
І наостанок, якщо ви справді фанат сосисок, обов’язково приготуйте їх на грилі в Міжнародний день сосисок 21 жовтня.
2 думки на тему “7 цікавих фактів про ковбасу”