Чарльз Дарвін з’їв одне з усього, що відкрив

Повідомлялося, що Чарльз Дарвін одного разу вдавився їжею з бурої сови, написавши, що смак був "невимовний".

Чарльз Дарвін з'їв по одному з усього, що відкрив

Всі знають Чарльза Дарвіна як людину, яка розробила саму теорію еволюції як засіб пояснення поступових біологічних змін.

Однак про Дарвіна маловідомо, що він з’їдав (принаймні) по одному екземпляру кожного виду, який коли-небудь відкривав або вивчав.

Чому Дарвін був таким авантюристом у їжі?

Картина Чарльза Дарвіна.

Для Дарвіна все почалося під час його навчання в університеті Христового коледжу в Кембриджі.

Під час навчання тут Дарвін був президентом університетського "Клубу ненажер", головною метою якого був пошук "дивної плоті" для їжі, а також "птахів і звірів, які раніше були невідомі людській палітрі".

Веб-сайт Христового коледжу підсумовує дні перебування Дарвіна в університеті наступним чином:

" Хоча Дарвін зрештою досить добре склав випускні іспити, бібільшу частинуstrong> своїх трьох років він провів за поїданням екзотичного м’яса зі своїм "Клубом ненажер", пияцтвом, їздою верхи на коні і, звичайно ж, колекціонуванням жуків".

Клуб ненажер мав величезний успіх, багато новобранців хотіли спробувати смаки далекого м’яса, але все закінчилося невдачею, коли з’явилася досить розчарована і жилава коричнева сова.

На превеликий жах Дарвіна, члени гастрономічного товариства вирішили зосередитися не на самому екзотичному м’ясі, а "на впливі портвейну, що супроводжував їхнє м’ясо".

Але, на щастя для "батька еволюції", його кулінарні завоювання не закінчилися на "Клубі ненажер", і він встиг пережити ще багато смачних пригод на борту корабля "Бігль" в подальшому житті.

Під час перебування на "Біглі" Дарвін їв багато видів м’яса, серед яких були броненосець, який він описав як схожий на качку, ігуана та безіменний 20-фунтовий гризун коричневого кольору, який він назвав "найкращим м’ясом, яке він коли-небудь куштував".

Різдво…

Зображення трьох птахів реї.

Єдиний кулінарний промах Дарвіна стався під час різдвяної вечері 1833 року.

Корабельному коку вдалося дістати рею (великого нелітаючого птаха, схожого на ему, що мешкав в Альтіплано і Патагонії в Південній Америці), яку він приготував і подав Дарвіну на стіл.

Дарвін записав у своєму щоденнику, як на півдорозі до їжі він зрозумів, що їсть надзвичайно рідкісного авеструзського петиса, якого він міг би вивчати.

Він схопився з-за столу і спробував врятувати рештки для дослідження, зумівши знайти "голову і шию, ноги і багато великих пір’їн".

Продовжуючи подорожувати, Дарвін продовжував відкривати все нові і нові види тварин, які він продовжував їсти… або навіть більше, залежно від того, наскільки вони смакували!

Подібно до того, як ви прагнете щодня дізнаватися щось нове, так і Дарвін, схоже, прагнув щодня куштувати щось нове.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *