Можливо, вам цікаво, чому я пишу про розваги на свіжому повітрі взимку, коли вже майже травень. Це тому, що зараз я перебуваю на Сонячному узбережжі в Австралії, де до початку зими залишилося трохи більше 5 тижнів.
Це субтропічний регіон, тому, хоча тут стає трохи прохолодніше, температура на узбережжі ніколи не опускається нижче нуля навіть у найхолодніші дні та вечори. Насправді мені так подобається цей клімат, що я зараз шукаю нове місце для проживання тут.
У мене багато родичів у цій частині світу, тому я очікую, що буду займатися розвагами, і через місцеві звичаї багато чого з цього буде відбуватися на відкритому повітрі.
Насправді, це більше нагадує Південну Каліфорнію – взимку тут температура в середньому становить близько 20°C (68°F) вдень і близько 9°C (48°F) вночі, тому вночі все одно потрібно трохи обігріватися на вулиці.
Зігріваємо гостей
Найважливіше, коли ви влаштовуєте розважальну вечірку на відкритому повітрі, – це переконатися, що всім тепло і комфортно, і ви можете зробити це за допомогою опалення, освітлення та їжі, яку ви подаєте.
Протягом останніх двох вихідних я побував на вечірніх вечерях на свіжому повітрі, що проходили у внутрішніх двориках з дахом, але не замурованих з усіх чотирьох боків. Хоча вони були досить теплими, зараз температура починає падати, і ці заходи незабаром потрібно буде трохи підігрівати за допомогою обігрівачів, як на фото вище від Thermofilm, на якому зображений відкритий променистий обігрівач на стелі.
Мій брат Даніель, який має невелику органічну ферму в глибині острова від узбережжя, використовує дещо інший підхід. Там температура може опускатися значно нижче, проте він все одно проводить більшість своїх розваг на вулиці.
Його внутрішній дворик має крутий земляний вал, за яким він побудував кам'яну піч (на фото праворуч, коли вона була лише частково завершена). Розумність цього рішення полягає в тому, що вона не лише зігріває гостей, але й дозволяє їм розважатися, оскільки гості готують власну печену картоплю, піцу і навіть смажать зефір у печі.
Також раз на рік він влаштовує величезну вечірку, відому як "Ден-фест", прямо посеред зими – адже саме тоді у нього день народження. Ці вечірки занадто великі, щоб влаштовувати їх у внутрішньому дворику, тому вони проводяться в невеликій долині під його будинком, де він встановлює сцену для живих гуртів. Щоб усім було тепло і смачно, він використовує вогнища, а коли вдається отримати дозвіл на розведення вогню, розпалює велике багаття. Очевидно, що ви не можете використовувати багаття, якщо живете в передмісті, але вогнища, безумовно, є чудовою альтернативою.
Тепла їжа
Я вважаю, що найкращі продукти та страви – це ті, які за своєю суттю є теплими, і в той же час створюють психологічну асоціацію з теплом.
Ось кілька моїх улюблених страв (так, я вегетаріанець):
- Пряне фондю
- Гарбузова лазанья
- Запечена картопля
- Макаронна запіканка
- Баклажани з трюфелями (на фото праворуч)
Тепле освітлення
На мою думку, ніщо не може зрівнятися зі свічками, коли справа доходить до створення відчуття тепла. Якщо ви використовуєте сервіровку столу, подібну до тієї, що зображена на фото вище, то найкраще поставити їх на стіл у склянках – склянки допоможуть запобігти розливанню воску та іншим дрібним нещасним випадкам, а вибравши склянки теплого кольору, ви додасте ефекту. Якщо ви не збираєтеся накривати стіл, ви можете використовувати свічки, щоб вистелити доріжки – це також може бути простим способом показати людям, куди йти, коли вони підходять до вашого будинку.
Крім того, ви можете використовувати вуличні ліхтарі теплих помаранчевих і червоних кольорів – можливо, у вас вже є такі, які ви використовуєте на Різдво, і використання їх на вечірках допоможе додати святковості події.
Ось і все – зігрійте своїх гостей і почуттями, і думками, і ви отримаєте чудову обстановку для приємної події!