Зміст статті Show
Чи знали ви, що журавлина може сповільнити наслідки втрати пам’яті та старіння шкіри?
У рамках збалансованого та здорового харчування ми повинні їсти різні фрукти та овочі, щоб переконатися, що отримуємо всі необхідні вітаміни та мінерали.
Журавлина є важливим фруктом для здоров’я нашого організму, і її споживання сприяє отриманню певних переваг для здоров’я.
Журавлина походить з Північної Америки, але багато продуктів, таких як журавлинний сік і добавки, доступні по всьому світу.
Ось шість переваг вживання журавлини для здоров’я, про які вам варто знати.
Журавлина містить понад 15 корисних вітамінів і мінералів.
Журавлина містить багато вітамінів, мінералів та антиоксидантів.
Щоб мати здоровий, функціонуючий організм, нам потрібні щоденні дози вітамінів і мінералів.
Журавлина містить вітаміни А, В-1, В-1, В-3, В-6, С, Е і К.
Вона також містить білок, кальцій, магній, калій, залізо, цинк, натрій і фосфор.
Вони також добре відомі завдяки вмісту антиоксидантів під назвою проантоціанідини (PAC).
Антиоксиданти важливі для людського організму, оскільки вони допомагають розщеплювати небажані клітини та боротися з ними.
Вони можуть допомогти запобігти розвитку деяких довготривалих захворювань.
Журавлина містить багато елементів, необхідних організму для функціонування та збереження здоров’я, але нещодавні дослідження показали, що ці елементи також можуть сповільнювати довгострокові наслідки хвороб.
У доклінічних дослідженнях, проведених у 2016 році, певні елементи журавлини були протестовані проти ракових клітин.
Ці експерименти продемонстрували, що певні сполуки в журавлині можуть спровокувати загибель або сповільнити ріст ракових клітин.
Хоча на людях було проведено дуже мало тестів, є надія, що журавлина може бути корисним фруктом для споживання разом з відповідним лікуванням.
Журавлина може сповільнити або відтермінувати хронічні вікові захворювання, такі як втрата пам’яті та старіння шкіри.
Вживання журавлини може знизити кров’яний тиск.
Докази показують, що деякі поліфеноли, які містяться в журавлині, можуть бути дуже корисними для зниження таких показників, як систолічний артеріальний тиск.
При регулярному вживанні журавлини в їжу вони також можуть допомогти знизити ризик розвитку серцево-судинних захворювань (ССЗ).
Дослідження показали, що певні елементи журавлинних добавок можуть допомогти підтримувати хороший рівень холестерину і підвищити рівень ліпопротеїнів високої щільності (ЛПВЩ).
У дослідженні спостерігали за 78 учасниками з надмірною вагою, які вживали одну щоденну дозу низькокалорійного журавлинного напою, і результати виявилися позитивними.
У всіх учасників спостерігалося покращення регуляції рівня цукру в крові та підвищення рівня ЛПВЩ.
Журавлина містить елементи, які можуть допомогти поліпшити імунну функцію.
Елементи журавлини можуть захистити вашу імунну систему, пропонуючи підтримку вашому кишечнику.
Їхні антиоксидантні властивості допомагають людському організму позбутися небажаних клітин, які потрапляють в наш організм переважно з їжею.
Коли ми часто перетравлюємо і розщеплюємо їжу, в організмі утворюються молекули, відомі як вільні радикали.
Антиоксиданти допомагають організму позбутися цих небажаних молекул і захищають клітини від шкідливих бактерій.
Високий вміст вітаміну С у журавлині допомагає людському організму підтримувати імунну систему в тонусі для боротьби з кашлем та застудою.
Журавлина може допомогти при алергії.
У більшості випадків алергії ми приймаємо антигістамінні та іноді протизапальні препарати.
Журавлина містить сполуку під назвою кверцетин, яка, як вважається, допомагає зменшити запалення.
Якщо ви відчуваєте запалення як реакцію на алергію, то можливо, що, споживаючи журавлину, ви можете допомогти зменшити наслідки алергічної реакції в майбутньому.
Журавлина відома тим, що знижує ризик інфекції сечовивідних шляхів (ІСШ).
Журавлина походить з Північної Америки, і історично корінні американці вживали журавлину для лікування хвороб сечового міхура та нирок.
Основні антиоксиданти проантоціанідини (PACS), які містяться в журавлині, не дають певним бактеріям прикріплюватися до стінок сечовивідних шляхів.
Це знижує ризик розвитку інфекції сечовивідних шляхів. Однак потрібна висока концентрація цього антиоксиданту.
Тому вживання журавлинного соку не буде настільки ефективним, як прийом журавлинної капсули для лікування.
Це також стосується здоров’я порожнини рота, оскільки PACS допоможе зменшити кількість бактерій, що прикріплюються до зубів.
На закінчення
При споживанні у великих кількостях журавлина може спричинити певні ризики для здоров’я, як і більшість продуктів.
Рекомендується проконсультуватися з лікарем, якщо ви хочете збільшити або змінити споживання журавлини або якщо ви хочете почати приймати журавлинні добавки.
Журавлина містить багато вітамінів і мінералів, які є життєво важливими для підтримання здоров’я організму і в невеликих дозах приносять велику користь вашому здоров’ю.