10 цікавих фактів про васабі

Чи знали ви, що більшість васабі, які продаються за межами Японії, насправді зроблені з хрону?

10 цікавих фактів про васабі

Васабі – одна з тих речей, які ви або любите, або ненавидите через її олов’янисту гостроту та яскраво-зелений колір.

Більшість людей асоціюють васабі з гарніром до суші, але чи знаєте ви, чому його традиційно подають до суші або звідки він походить?

Ця загадкова гостра паста існує вже сотні років і стала популярною в усьому світі.

Ось десять ціцікавих фактівb> про васабі, які змусять ваш рот пощипувати від нетерпіння.

Докази свідчать, що васабі їли ще за 14 000 років до нашої ери.

Пучок свіжого васабі

Археологічні дані свідчать про те, що стародавні японці їли васабі ще з 14 000 року до нашої ери.

Дослідження показують, що вперше його почали культивувати в Японії в перші роки періоду Едо.

Клан Токугава був першим, хто почав культивувати васабі, і їхній фамільний герб складається з 3 листків рослини васабі.

Вважається, що вперше васабі почали вживати разом із суші на початку 1800-х років в епоху Бунсей періоду Едо.

Васабі – трав’яниста рослина.

Капустяна грядка.

Багато хто вважає васабі коренем, як імбир, але це трав’яниста рослина і має більше спільного з капустою!

Вона належить до родини капустяних, до якої також належать капуста, хрін та гірчиця.

Стебло містить гострий пряний смак, з якого виготовляють васабі.

Стебло – це найпоширеніша частина, яку вживають у їжу, і вона називається кореневищем.

Васабі використовували, щоб уникнути харчових отруєнь.

Тарілка суші з васабі та соєвим соусом збоку.

Вважається, що васабі додавали до суші через його антибактеріальні властивості.

Рослина васабі містить хімічну речовину під назвою аліл ізотіоціанат, яка використовується як інсектицид.

Багато риб переносять паразитів, і васабі їли разом із суші та сашимі, щоб вбити будь-які бактерії на рибі.

Це означало, що шанси отримати харчове отруєння після вживання сирої риби зменшувалися.

Ока васабі – це васабі, вирощене в ґрунті.

Людина в брудних рукавичках, яка тримає рослину васабі.

На звороті пачки васабі ви моможете побачитиb> напис "oka wasabi".

Так називають васабі, вирощений у ґрунті, а не в дикій природі.

Він часто вважається менш якісним продуктом, тому його частіше використовують у продуктах з супермаркетів, ніж їдять свіжим.

Існують спеціальні терки для васабі.

Людина використовує тертку для васабі або оросігане.

У більшості людей вдома є терка для сиру або, можливо, терка для спецій, але чи чули ви про терку для васабі?

Використання спеціальної терки для васабі при створенні пасти рекомендується, тому що вона розщеплює рослину васабі.

Терка для васабі називається оросігане. При використанні цієї терки, коли ви рухаєте васабі по колу, ви отримуєте дрібнодисперсну пасту.

Традиційно тертку для васабі виготовляли з акулячої шкіри, але зараз більшість кухарів використовують металеву тертку оросігане.

Не рекомендується використовувати тертку для сиру, оскільки вона дає більші шматочки і не створює бажаної тонкої текстури пасти.

Васабі – це "золотий" еквівалент овочів.

Васабі продають на ринку.

Ми можемо сприймати васабі як належне, оскільки він з’являється щоразу, коли ми їмо суші.

Але щоб отримати справжній екземпляр, вам доведеться витратити близько 250 доларів за трохи більше 2,2 фунтів (1 кг).

Він вважається найдорожчим овочем у світі, в першу чергу через складність вирощування.

Васабі напрочуд поживний.

Блоки з написами

Можливо, ви не вважаєте васабі чимось особливим, але він містить кілька чудових поживних речовин.

Свіжий васабі містить вітамін B6, кальцій, магній, калій і марганець.

Він має дуже низький вміст холестерину і натрію і є чудовим джерелом клітковини та вітаміну С.

Більшість васабі за межами Японії – це імітація васабі.

Візок з продуктами в супермаркеті.

Оскільки васабі – одна з найдорожчих рослин у світі, існує багато підроблених продуктів.

Багато васабі, куплених у супермаркетах, містять інші інгредієнти, які нагадують васабі за зовнішнім виглядом і смаком.

Такі продукти, як хрін і гірчиця, часто є дешевими замінниками гострого смаку.

Вважається, що більшість васабі, куплених у тюбиках, мають зелений харчовий барвник, доданий для створення такого ж кольору, як і рослина.

Свіжий васабі втрачає свій смак через 15 хвилин після того, як його натерли на тертці.

Свіжотертий васабі поруч із соєвим соусом.

Васабі віддає весь свій аромат, коли його натирають на тертці, але він не зберігається. Коли васабі натирають на тертці, клітинні стінки всередині кореневища руйнуються.

Руйнування клітин ініціює хімічну реакцію між ферментами мірозинази та глюкозинолатами.

В результаті утворюються "ізотіоціанати", які створюють унікальне тепло та аромат. Після того, як вони осідають і окислюються, аромат і тепло починають вивітрюватися.

Тому, якщо ви все ж таки візьмете в руки рослину, то натріть тільки те, що вам потрібно.

Васабі вважається найскладнішою рослиною для комерційного вирощування.

Людина, що працює на фермі з вирощування васабі.

Для росту васабі потрібні ідеальні умови та унікальний клімат. У природних умовах васабі росте в Японії в долинах річок, де мало прямого сонячного світла.

Його коріння повинно мати доступ до постійної проточної води під землею.

Він може рости лише на висоті 4265-8202 футів (1300-2500 метрів) над рівнем моря.

Васабі загине, якщо температура опуститься нижче 46°F (8°C) або підніметься вище 68°F (20°C).

Васабі – одна з найскладніших для вирощування рослин у світі, оскільки потребує специфічного середовища та клімату. Через це він є дорогим овочем і часто досить рідкісним за межами Японії.

Тому наступного разу, коли будете їсти суші, перевірте етикетку, щоб дізнатися, що входить до складу васабі.

Або, якщо ви йдете до японського ресторану, чому б не запитати про свіжий васабі і не спробувати цей вогненно-зелений овоч.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *