Зелений чай традиційно виготовляється з листя рослини Camellia senensis, що походить з Китаю.
Якщо ви не знайомі з цим напоєм або є його прихильником протягом усього життя, то ці факти про зелений чай змусять вас потягнутися до чайника!
Зелений чай та його походження.
Зелений чай традиційно виготовляється з листя рослини Camellia senensis. Рослина являє собою невеликий листовий кущ з декількома стеблами, який може досягати до трьох метрів у довжину.
Родом вона з Китаю. Найпопулярнішими місцями зростання рослини є пік Сансет Пік та Тай Мо Шань у Гонконзі.
Листя використовують у різних напоях вже понад 4000 років.
Сьогодні листя та інші частини рослини можна використовувати в дієтичних добавках, різних продуктах для здоров‘я і навіть косметиці.
Китай виробляє 80,8% світового обсягу зеленого чаю, тому не дивно, що і експортує найбільше (83%).
Практики вирощування.
Рослину Camellia senesis можна вирощувати як на сонці, так і в тіні. Пагони збирають тричі на рік.
Це періоди з квітня по травень, з червня по липень і з липня по серпень.
Після збору листя буде зберігатися при низьких температурах до періоду ретельного сушіння, змішування та пакування для розповсюдження.
Цікаво, що перший урожай, зібраний у травні, як правило, має довший термін зберігання і кращий смак.
Його також можна зберігати до врожаю наступного року, коли він буде продаватися за вищою ціною.
Який чай ви любите?
Люди по-різному заварюють зелений чай. Хтось відміряє два грами чаю і додає їх у чашку, яка містить 100 мл гарячої води. Дехто пропонує використовувати лише чайну ложку.
Під час церемоній чайник завжди слід спочатку підігріти, а чайне листя завжди повинно залишатися в чайнику.
Гарячу воду слід додавати в міру того, як п’ється чай, доки не зникне його аромат.
Низькоякісний чай слід настоювати (або заварювати) не більше трьох хвилин, тоді як високоякісний – не менше тридцяти секунд.
Вважається, що люди, які регулярно п’ють зелений чай, мають менший ризик розвитку серцевих захворювань і деяких видів раку.
Він також корисний для тих, хто намагається схуднути.
Хоча він не гарантує вам негайного схуднення, оксиданти, що містяться в чаї, допомагають зменшити засвоєння жирів, пригнічуючи різні травні ферменти.